onsdag 1 maj 2019

Orianas bälte

Jag har läst Orianas bälte, det är den tredje boken i serien De fem elementen. I serien får man får följa Regina, Odal, Svala och Pål som alla tillhör varsitt element, eld, jord, luft och vatten. I första boken måste alla från de olika elementen lära sig att samarbeta för att kunna besegra det femte elementet, Virus, och den onda virusgudinnan.


Har man inte läst bok 1 och 2 är det risk för spoilers i resten av texten.

I andra boken ger de sig iväg på ett uppdrag så att det ska bli möjligt att besegra virusgudinnan. Tredje boken börjar efter det att kriget är över, men än är det inte lugnt än, då Orianas drake är kvar.

Den tredje boken känns lite mörkare än de andra. Jag vill inte avslöja för mycket om handlingen men personerna har alla sina egna problem att brottas med. Jag gillar personerna och världen, med alla olika element som nu börjar se mer utanför sina vanliga element.


Jag fick boken som ebok innan den riktiga boken kommit ut, det går lätt att läsa och boken känns inte så lång, trots att det ska vara 384 sidor i den färdiga boken. 

Det ska bli spännande att läsa fortsättningen när de kommer 2020 och 2021.


Betyg:

1 2 3 4 5


En boktrailer för Orianas bälte, tycker det är kul när det finns även för böcker och inte bara för filmer.




Jag gillar böcker med kartor, och här är en karta över Manhem.



Ser fram emot den riktigt boken också.
Tack så mycket Cecilia Larsson Kostenius! Jag tyckte mycket bra om den, men det visste jag redan innan då jag gillat de andra böckerna också.

Böcker i serien De fem elementen
1. De ursprungliga (2017)
2. Gudarnas skymning (2018)
3. Orianas bälte (2019)
4. I stormens rike (2020)
5. Detta är orden (2021)


De ursprungliga (2017) 
Tretton år har gått sedan virusgudinnans pest skördade många människoliv. Den unge Odal har sedan dess levt ett undangömt, inrutat liv i klostret i Dalen. Där har han tränats inför hämnden. När så en kallelse kommer från den mystiske Eldkungen förändras allt. Kriget är nära förestående och världen hotas av död och undergång. Odal lämnar sin trygga tillvaro för att ansluta sig till kungens armé. Elementens olika människoraser måste nu lära sig att samarbeta för att ha någon möjlighet att kunna överleva kriget. Jordens barn Odal förs samman med luftens barn Svala, vattnets barn Pål och eldens barn Regina i kampen mot det femte elementet virus. Tillsammans ställs de inför det faktum att till och med deras gudinnor svävar i fara. De Ursprungliga är den första delen av De fem elementen.
Författaren Cecilia Larsson Kostenius presenterar en alternativ sanning om vårt ursprung och visar världen ur en annorlunda synvinkel, i en egen tolkning av mytologin.

Gudarnas skymning (2018)
 De fem elementen presenterar en alternativ sanning om vårt ursprung och visar världen ur en annorlunda synvinkel, i en egen tolkning av mytologin. Första delen, De Ursprungliga, släpptes i slutet av 2017. En bok om att vara sig själv, om att samarbeta, om att ta vara på allas olikheter som tillgångar. Andra delen, Gudarnas skymning, kommer våren 2018 och handlar om inre styrka och mod att stå upp för det man tror på. Allt sätts på prov när Regina, Odal, Svala och Pål ska möta fienden. Deras träning är fullbordad, men är de redo?

Orianas bälte (2019)
Kriget är över. Virusgudinnan är besegrad. På natthimlen syns skuggan av det som finns kvar av henne och i sin stjärnbild bär hon resterna av systrarna - jord, eld, luft och vatten. Elementens kärnor har slukats av Dunklets drake. Men när fyra ägg har lagts kommer Oriana åter till Manhem. Så löd hennes löfte och hot. Odal återvänder till en förändrad värld där elementen inte längre är pålitliga. Han måste återställa balansen, för att förhindra fullständig förintelse. Pål utkämpar en inre strid där Svala spelar en stor roll. Hur mycket kan en person begära och längta? Och vad gör du när ingen kan uppfylla dina önskningar? Orianas bälte är den tredje delen av De fem elementen. Författaren Cecilia Larsson Kostenius presenterar en alternativ sanning om vårt ursprung och visar världen ur en annorlunda synvinkel, i en egen tolkning av mytologin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar