tisdag 1 januari 2019

Den mörka portalen

Man får följa tre personer i Oldena ca 500 år efter att magin ändrades. De är på olika platser och jag använder den lilla kartan när jag läser, perfekt som bokmärke också, för att ha koll på var de är. Ella vill lära sig magi och studerar hos de kvinliga magikerna, Maramat vill bli soldat men tvingades till de maniliga magikerna, Tirandim vill hämnas på magikerna och söker sig till kyrkan.

Jag gillar sättet författaren skriver och hur berättelsen växlar mellan de olika personerna. Sugs in i berättelsen och vill inte sluta läsa, vill veta hur det går för alla.

Första boken i serien var riktigt bra, och del två ska komma i höst, sista delen 2020. Fick boken av författaren och ett litet kort med en karta på. Tack för boken!

Läs ett smakprov! Finns att köpa som häftad bok (den jag har) eller e-bok.

Betyg:
1 2 3 4 5


"Tre personer söker sin framtid. Ella har alltid drömt om att lära sig magi och studerar nu hos de kvinnliga magikerna. Marmat vill bli soldat, men har tvingats till de manliga magikerna. Tirandim söker sig till kyrkan, i flykt från magikerna och familjens grymma öde.

Det har nu gått femhundra år sedan magikerna splittrades och det inbördeskrig som följde. En skör fred råder sedan dess. Kommer freden att hålla? Vad hände med alla magiska föremål och underverk? Vad händer när nyfikenheten blir för stor?"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar