fredag 17 november 2017

Labyrint - vägen in

Doubting reality, looking for truth.
Fick boken från hoi förlag, hade nog inte plockat upp den annars då jag inte riktigt gillar ansikten på omslag. Vilken tur att jag läste den! Jag hade svårt att lägga ifrån mig boken och när den var slut så ville jag ha mer. Tur att det är del ett i en serie.

Julia vaknar på sjukhuset och har svårt att minnas saker. Hon har haft hjärninflammation. När hon kommer hem så händer ibland konstiga saker. Hon får hallucinationer och har svårt att veta vad som är på riktigt. Hon hamnar i något som hon inte riktigt förstår och det blir mer och mer spännande. Jake letar efter sin pappa som försvann spårlöst  för flera år sedan. Deras vägar korsas och kanske hör allt ihop på något sätt.

Jag har pratat om boken mycket och tipsat om den så andra också ska läsa den. Bland annat recension på fem ord till en utmaning på instagram, se bildtext.

Tyckte mycket om den och ser verkligen fram emot nästa bok (som redan ska vara skriven men inte utgiven än).

Betyg:
1 2 3 4 5



"Hur är det att ständigt tvivla på vad som är verkligt och vad som är illusion? Julia vaknar upp på sjukhuset efter en hjärninflammation som har orsakat minnesförluster. Hennes händer är hårt lindade i bandage och läkaren berättar att hon har försökt gräva sig ut genom väggen i sin lägenhet, två decimeter från dörrhandtaget. Det enda hon kommer ihåg är att hon har gått efter en okänd man genom en labyrint av korridorer. Julia blir friskförklarad av sjukvården men upptäcker att något är fruktansvärt fel: hon ser inte längre verkligheten som tidigare. I en rörig tid av hallucinationer leds hon till Job - en gatupredikant som mässar om Guds upplysta stig inför besvärade cafégäster. Han intresserar sig genast för Julia, och det visar sig snabbt att han inte är den enda. Jake har lämnat sitt framgångsfulla liv för att ta reda på sanningen om sin far Eric - en stenrik amerikansk matematiker och affärsman - som för tre år sedan försvann spårlöst. Jakes oförmåga att släppa taget om det förflutna gör att han slutligen står inför samma öde som sin far. Julia, Job och Jake är tre personer som ena dagen bara har bokstaven J i förnamnet gemensamt, och några veckor senare är de för evigt sammanlänkade i universum. Labyrint - vägen in är en mystisk och fängslande historia om hur valen i våra liv formar oss som människor. Det är den första delen i en serie och är en korsbefruktning av spänningsroman och magisk realism."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar