måndag 2 juli 2018

Eleanor Oliphant is completely fine

Eleanor bor själv och har ett jobb som hon går till varje dag. På helgen äter hon pizza och dricker 2 flaskor vodka. Allt är utmärkt. Hon kanske inte har några vänner eller är bäst på det sociala samspelet men hon klarar sig.
När hon och en kollega räddar livet på en man så börjar saker förändras. Hon gör saker hon inte gjort förut och allt börjar förändras.

Jag visste inte vad boken handlade om när jag började lyssna på den. Man måste bara tycka om Eleanor och hur hon försöker göra saker inte riktigt som alla andra. Boken är rolig och sorglig samtidigt, inte för sockersöt som det skulle kunnat bli, utan lagom.

Jag tyckte om uppläsaren, Cathleen McCarron, som passade perfekt till den här boken. Den finns också på svenska både som vanlig bok och ljudbok.

Betyg:
1 2 3 4 5


"Jag har alltid satt en stolthet i att klara mig själv.
Jag är en ensam överlevare - jag är Eleanor Oliphant. Jag behöver ingen annan, det finns inget stort tomrum i mitt liv, ingen pusselbit som fattas. Jag är en självständig enhet. Det är åtminstone vad jag alltid har intalat mig.


Eleanor Oliphant har gjort det enkelt för sig. Hon klär sig i likadana kläder varje dag, äter samma mat till lunch och veckoslutet firar hon med fryst pizza och två flaskor vodka.
Eleanor Oliphant mår bra, alldeles utmärkt faktiskt. Inget saknas i hennes inrutade och välplanerade liv.

Förutom ibland precis allt... Men så möter hon it-killen Raymond och allting förändras.
Tillsammans räddar de en äldre man, Sammy, som fallit ihop på gatan, och Eleanor upplever en värme och gemenskap hon inte trodde fanns. Hon inser att hon har varit en fena på att överleva men inte har en aning om hur man lever."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar