onsdag 22 augusti 2018

Häxan & liljan

Jag fick boken Tidsväktarna - Häxan och liljan från Hoi förlag som jag och barnen skulle läsa i sommar. Jag har läst den men barnen har inte gjort det än.

Det är en spännande och fartfylld berättelse om tvillingarna Max och Marie som när de letar efter sin försvunna barnvakt och hamnar i 1500-talets Florens. Spännande och fartfylld. Jag gillade den!
Den finns också som ljudbok och e-bok hos Storytel och säkert de andra ljudbokstjänsterna.

Tyvärr så står det fel på Goodreads, det ser ut som om det är del två i serien och den saknar framsida där. Hoppas att det läggs in rätt så mitt betyg ser ut att hamna på rätt bok.

Betyg:
1 2 3,5 4 5

Häxan och liljan
bok: 235 sidor
ljudbok: 6 timmar 29 minuter
ålder 12-15 år

"Tidsväktarna - Häxan och liljan är en spännande ungdomsroman där tvillingarna Max och Marie söker efter den försvunna Amanda. De upptäcker att de kan resa i tiden och hamnar i 1500-talets Florens. Snabbt inser de att tidsresan bara är början på någonting större som de inte riktigt förstår. Berättelsen kombinerar historiska platser och personer med action och dramatiska tidsvändningar för att de ska kunna möta alla motgångar och lösa problemen som dyker upp. Under äventyrets gång förstår de att resan till Florens bara är en pusselbit av många som de måste hitta och som ligger gömda i världshistorien.

Häxan och liljan är del ett i serien om Tidsväktarna och har ett högt tempo, historiskt trovärdiga beskrivningar och spännande möten med bland andra Leonardo da Vinci och Machiavelli i ett medeltida Florens. Storyn är både klassisk och nyskapande på samma gång, och står med ena foten i mänsklighetens kulturhistoria och den andra i science fiction-traditionen."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar