fredag 13 juni 2014

Fågelhägnet

Hittade Fågelhägnet av Julia Wallis Martin i bokskåpet på jobbet. Gillar förlaget minotaur så jag tog med den och började läsa på tåget. Kom aldrig riktigt in i boken. Kunde varit spännande men jag önskade mest att den skulle ta slut. Boken var ok så den fåg godkänt, men jag tänker nog inte läsa något mer av författaren just nu.

Betyg:
2 av 5

"Julia Wallis Martin har blivit prisad som en stor talang inom sofistikerad kriminallitteratur. Fågelhägnet är hennes fjärde roman.

De förfallna byggnaderna med sitt stora fågelhägn som ligger i utkanten av Manchester utgör en magisk lockelse för de unga pojkar som dras till de granna fåglarna. Uppfödaren Roland Barnes betraktas visserligen som en särling men anses harmlös.

Så försvinner den tolvårige Joseph, och kriminalintendent Parker lovar pojkens mor att hitta sonen, ett löfte han dessvärre inte kan hålla. Fem år senare är det dags igen: tolvårige Gary försvinner spårlöst. Under spaningsarbetet påträffas liket efter Joseph som utsatts för ett mord med rituella inslag.

Intendent Parker upptäcker att bägge pojkarna arbetat i en djuraffär vars ägare umgås med pedofiler, bland annat en videouthyrare. Parker anlitar kriminalpsykologen Murray Hanson för att om möjligt förhindra ytterligare försvinnanden och - inte minst - för att finna Gary innan det är för sent ... "

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar