onsdag 9 september 2015

Livets & dödens villkor

Belinda Bauer har skrivit flera bra böcker, det är ofta barn med  som får vara huvudpersoner tillsammans med vuxna som inte alltid har det så bra. Fattigt och olyckligt, lite långsamt ibland men så blir det så spännande att man nästan inte vågar andas och det går inte att sluta läsa förrän boken är slut.

Ruby är 10 år och är pappas flicka. Han har blivit av med jobbet och brukar fiska för att få in pengar, men det blir inte så mycket. Mamma jobbar på hotell och är borta mycket, ofta på kvällarna. Ruby är arg på mamma som inte tycker om att pappan klär ut sig till cowboy och går ut med sina kompisar. Ruby vill också vara cowboy som sin pappa och följa med, vara hjälpsheriff. Efter att kvinnor blivit tvingas att ringa till sin mamma av en man som säger att han ska mörda dem så får hon följa med pappa i bilen på kvällarna när han och de andra cowboyarna spanar efter mannen som gjort kvinnorna illa. De håller trakten säker och ger kvinnor skjuts hem, först brukar de tveka men när de ser Ruby så brukar de åka med.

Det här är Rubys berättelse, och det är spännande om än lite långsamt ibland men sedan så spännande att det inte går att lägga ifrån sig boken.

Betyg:
1 2 3 4 5

Det är lite kul att följa Belinda Bauer och författarkollegan S.J. Bolton på facebook. Båda skriver till varandra och verkar antingen vara goda vänner eller bittra fiender.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar