söndag 13 mars 2016

Medan mörkret faller

Boken utspelar sig 1934 och börjar väldigt spännande. Ett mord har skett på anatomiska institutionens källare i Uppsala och polisen Carl Hell tar med sig polissystern Maria Gustavsson för att utreda mordet.

Intressant bok historiskt. Tiden den utspelar sig i och allt som händer i världen med rasbiologi är spännande och skrämmande, Det är något med den som trots allt gör den lite seg. Jag gillar historien och personerna men de känns lite platta och boken lyfter tyvärr inte riktigt. Är ändå nyfiken på hur det kommer att gå för Maria och Carl så jag kommer nog att läsa fortsättningen "Än skyddar natten" någon gång.

Betyg:
1 2 3 4 5

"Mörkret faller över Europa år 1934. Nazisterna har tagit makten i Tyskland och många är på flykt. Hemma i Sverige fattas beslut om sterilisering av »sinnesslöa«. I Uppsala hittas en högt uppsatt akademiker bestialiskt mördad i Anatomiska institutionens källare.

Den egensinniga kriminalkommissarien Carl Hell blir utsedd att utreda mordet, och till sin hjälp har han polissyster Maria Gustavsson. De två kastas in i samhällets finrum där tvivelaktiga åsikter och inhuman forskning är en del av vardagen. Snart sker ytterligare ett mord och jakten på mördaren blir alltmer desperat.

Anna Lihammers skönlitterära debut är en skarpsynt och skrämmande kriminalroman som mycket skickligt väver samman en fiktiv mordutredning med verkliga händelser från denna tid. Medan mörkret faller är första delen i en planerad serie om kriminalkommissarie Hell."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar