tisdag 26 april 2016

Jag lät dig gå

Boken börjar med att en mamma och ett barn är på väg hem. Barnet släpper mammans hand samtidigt som en bil kommer körandes. Föraren smiter och mamman blir kvar med sin döda son.

Polisen Ray Stevens utreder fallet och är besluten att hitta föraren som smitit.

I börjar undrade jag hur det kunde vara en thriller, det otäcka händer ju i början och sedan ska ju bara polisen hitta den som är skyldig. Men det är mycket mer än så och det blir flera oväntade vändningar under läsningen. Det blir mer och mer spännande ju längre jag kommer i boken och i tillbakablickar får man veta mer och mer. På slutet sträckläste jag, säkert andra halvan av boken i ett svep.

Jag ser fram emot fler böcker av författaren och rekommenderar den till alla som vill läsa en välskriven thriller med flera oväntade vändningar så man aldrig är säker på hur den kommer att sluta.

Betyg:
1 2 3 4,5  5

"Femårige Jacob och hans mamma är på väg hemåt en mörk och blöt novemberkväll. De har bara en kort bit kvar att gå när han plötsligt släpper taget om hennes hand och springer ut i gatan. Samtidigt kommer en bil körande i rasande fart och Jacob hinner inte undan. Föraren smiter och kvar på gatan ligger den döde pojken. Över honom hukar sig hans svårt chockade mamma. Hela hennes liv har krossats i ett ögonblick.

Fallet hamnar på polisinspektör Ray Stevens bord. Han har inga ledtrådar men är fast besluten att hitta den skyldige, och är beredd att riskera allt för att skipa rättvisa åt en kvinna som drabbats av varje förälders värsta mardröm.


För Jenna är det omöjligt att fortsätta leva i hemstaden Bristol hennes liv är ödelagt. Det enda hon vill är att lämna allt bakom sig och börja på nytt. Jenna flyttar till en liten by i Wales. Hon försöker desperat glömma sitt förflutna men jagas av fasansfulla minnen. Byns invånare undrar förstås vem hon är och varför hon sökt sig just dit. Men Jenna håller alla på avstånd, släpper ingen in på livet.
Medan polisen arbetar börjar Jenna långsamt tro på en framtid. Men är det alls möjligt att lämna ett liv för ett helt annat? Det förflutna kommer obönhörligt ifatt henne och dess konsekvenser är förödande."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar