söndag 24 april 2016

Sjuka själar

Jag har tidigare läst Kristina Ohlssons böcker om Fredrika Bergman och gillat dem. Tänkte också läsa av hennes andra böcker om Martin Benner.

Lånade denna på biblioteket och såg mycket fram emot den då det skulle vara en skräckroman. Väldigt snygg framsida. Välskriven och spännande men inte för mycket skräck (eller så är jag van). Det gick fort att läsa för jag kunde inte lägga ifrån mig boken.

Lucas återvänder till sitt barndomshem 10 år efter det som hände och som han inte minns. Han försvann innan studenten och var borta i tre veckor. När han hittades var han nästan död men har  inte kunnat minnas vad som hänt. När han kommer tillbaka blir inte alla glada, för det var två personer till som försvann och som inte kom tillbaka. Hur kan det komma sig att det var just Lucas som kom tillbaka? Är det säkert att han inte minns något? Spännande från början och oväntat slut.

Betyg:
1 2 3 4 5

Samtidigt som jag läste denna läste sonen Zombiefeber av samma författare. Hon lyckas med att skriva bra böcker för både barn och vuxna. Jag är väldigt sugen på att läsa hennes barnböcker också och jag tror att alla redan står hemma i barnens bokhyllor.


"Först sattes träd i brand. Sedan öppnades portarna till helvetet.
Lukas försvinner några dagar innan han ska ta studenten. Tre veckor senare hittas han medvetslös med stora skador. Ingen förstår vad som hänt honom. Inte ens han själv. Det enda han och alla andra vet är att ytterligare två personer försvunnit på samma sätt. Men Lukas är den enda som har kommit tillbaka.

Sonens bok, också läskig!

Tio år senare återvänder han till sitt föräldrahem, plågad av ovissheten om vem som en gång förstörde hans liv. På andra sidan gatan bor en man som aldrig förlikat sig med att han inte fick veta vad som hände hans dotter Fanny. Och som tror att Lukas har svaret.


Samtidigt flyttar Anna och David in i den gamla prästgården. Här ska de börja sitt nya liv. Men huset väcker stark oro hos Anna. När hon senare hittar ett järnkors nedgrävt i trädgården förstår hon att det finns någon som vill dem illa. Riktigt illa. Anna försöker vettskrämd rädda både sig själv och David. Men är det redan för sent?
Kristina Ohlsson är en av Sveriges mest framgångsrika och hyllade författare av kriminalromaner och barnböcker. Sjuka själar är hennes första skräckroman."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar