måndag 6 juni 2016

Generation Loss

Jag har hört många som verkligen gillar Elizabeth Hand så jag var väldigt nyfiken och kunde inte låta bli att köpa denna som nyss kommit ut på svenska.

Cass Neary är fotograf, eller i alla fall var när hon på 70-talet fotograferade och gav ut en fotobok. Nu är hon inte längre känd utan packar upp böcker på ett lager, super och knarkar när hon kan vilket är mest hela tiden.

När en vän erbjuder henne att åka och intervjua och fota en känd fotograf ute på en ö tackar hon ja då fotografen är en av hennes förebilder. Hon hinner ångra sig flera gånger under tiden, då hon bland annat inte har på sig rätt kläder för klimatet.

Jag tyckte boken var väldigt seg i början och det tog ett bra tag innan jag kom in i berättelsen. Jag gillar inte hennes liv, men på slutet var det riktigt spännande och jag gillade hennes lite mer och kommer att läsa nästa bok som kommer ut i september på svenska.

Betyg:
1 2 3 4 5

"Patricia Highsmith möter Patti Smith i denna fängslande litterära thriller. Cass Neary gjorde sig ett namn under sjuttiotalets punkscen i New York. Hennes fotografier av musikerna och deras entourage, de ökända, de fördömda och de döda skänkte henne femton minuter av framgång.

Trettio år senare är hon på glid, på väg ned och är nästan bortglömd när en gammal bekant av ren barmhärtighet skickar henne på ett jobb för att intervjua en skygg fotograf som bor på en ö utanför Maine. När hon kommer dit hamnar hon mitt i en sedan decennier olöst gåta som fortfarande skördar offer, och hon letar efter en slutgiltig lösning.

- Amoral speedfreak crankhead kleptomaniac murderous rage-filled alcoholic bisexual heavily tattooed American female photographer, så beskriver Elizabeth Hand själv sin litterära skapelse Cass Neary som fått kultstatus bland Hands hängivna läsare.

Bestsellerförfattaren Elizabeth Hand har förutom serien om Cass Neary skrivit de prisbelönta romanerna Winterlong, Waking the moon, Glimmering och Mortal love. Hennes romaner har belönats med alltifrån Nebula och World Fantasy till International Horror Guild Awards. Romanerna har även valts av New York Times och Washington Post Notable Books. Hand bor i Maine och London med sin familj."


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar