tisdag 7 juni 2016

Lyckliga människor läser och dricker kaffe

Lånade boken på biblioteket mest för titelns skull, och jag hade sett att flera läst den och gillat den på instagram.

Börjar riktigt hemskt med att huvudpersonens man och 5-åriga dotter dör. Sedan får man följa Dianes sorgearbete och att hon efter ett år utan att orka göra något alls bestämmer sig för att åka till Irland dit hennes make ville åka.

Lite lätt att förutsäga vad som ska hända i vissa delar av boken, och mindre förutsägbart i andra. Underhållande den stund det varade. En helt ok bok men inte någon jag skulle vilja läsa igen eller ge bort.

Betyg:
1 2 3 4 5

"Lyckliga människor läser och dricker kaffe av Agnès Martin-Lugand började som en egenutgivningssuccé. Den har älskats av de franska läsarna och nu sålts till över tjugo länder. Det är en varm och vemodig berättelse om att hitta tillbaka till livet efter en stor sorg. Om att kanske finna kärleken igen.

Det har gått ett år sedan Diane förlorade sin man och deras femåriga dotter i en bilolycka. Sedan dess lämnar hon knappt Parislägenheten där de bodde tillsammans. Bokkaféet som hon drivit - Lyckliga människor läser och dricker kaffe - står och förfaller.

Men hennes vän Félix försöker envist locka ut henne i verkligheten igen, och för att få vara ifred och fly undan minnena bestämmer hon sig för att resa bort på obestämd tid. Hon hyr ett hus på den irländska landsbygden, dit hennes man alltid velat åka. Där gör hennes rara hyresvärdar allt för att hon ska trivas, vilket inte kan sägas om deras brorson, som blir hennes granne. Någon odrägligare typ har Diane aldrig träffat, men efterhand börjar hon inse vad som döljer sig under den hårda ytan ..."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar