söndag 10 juli 2016

Huset vi sjön

När jag börjar läsa Huset vid sjön så förväntar jag mig en historia som kommer fram lite i taget och i olika tider och inte minst hemligheter som kommer att komma fram. Och det var precis det jag fick.

Historien utspelar sig i Cornwall och börjar 1933. Sedan får vi följa en polis på ofrivillig semester i Cornwall 2003 som upptäcker ett gammalt hus och blir nyfiken på historien.

Boken är tjock, på 441 sidor, men det gick väldigt fort att läsa den. Perfekt sommarläsning!

Betyg:
1 2 3 4 5

Jag tycker att det är en av de bättre böckerna som Kate Morton skrivit, men Den hemliga trädgården kommer alltid att vara min favorit."Kate Morton är tillbaka med en ny fantastisk bladvändare för alla anglofiler. Huset vid sjön är en väv av nutid och historia, mörka familjehemligheter och spännande intriger, mystik och besatthet.

1933: Alice Edevane är en brådmoget begåvad sextonåring med författardrömmar. Men det mysterium hon skriver på är ingenting mot det som hennes familj snart dras in i.

På familjens lantgods vid sjön i Cornwall hålls det årliga midsommarfirandet med hundratals gäster. När den storslagna festen är slut upptäcks att familjens yngste son, elva månader gamla Theo, är spårlöst försvunnen. Han återfinns aldrig och tragedin splittrar familjen för all framtid.

Sjuttio år senare anländer Sadie Sparrow till sin älskade morfars gamla stuga i Cornwall för en påtvingad semester från sitt arbete som polis i London. Efter ett besvärligt fall anses hon behöva ta igen sig. Men när hon snubblar över det övergivna huset vid sjön och hör talas om pojken som en gång i tiden försvann, börjar hon gräva i historien.

Alice är nu en gammal dam och framgångsrik deckarförfattare, som lever ett välordnat liv i sin eleganta våning. Tills en ung polis börjar ställa frågor om hennes familjs historia. Hemligheter som hon ägnat hela sitt liv åt att undfly riskerar att komma upp till ytan.".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar