lördag 9 juli 2016

Tre önskningar

Detta är Liane Moriartys första bok och stilen är den jag känner igen från de andra jag läst.

Boken börjar med ett bråk på en restaurang, och sedan får vi hoppa tillbaka i tiden ett år och få reda på hur allt började. Hur kom det sig att trillingarna Cat, Lyn och Gemma bråkade så och om vad?

En härlig bok trots sina ibland allvarliga ämnen får mig att fnissa till, precis som författarens andra böcker. Så det är bara att läsa de tre som finns översatta till svenska direkt så är sommaren räddad!

Tre önskningar, i pocket just nu.
Öppnas i händelse av min död, också i pocket.
Stora små lögner, inbunden.

Betyg:
1 2 3 4 5

"Trillingsystrarna Kettle fyller år, och ställer som vanligt till med en scen. Den champagnesprudlande födelsedagsmiddagen slutar i ett praktfullt gräl och en ambulans som i ilfart måste bege sig till sjukhuset.

Vem var det som satte igång bråket denna gång? Var det Cat, vars liv varit ett enda kaos sedan den där kvällen framför teven då Dan fick för sig att bekänna sin otrohet? Var det Lyn, den på ytan så perfekta systern med eget företag och ett lyckligt äktenskap? Eller var det Gemma, det dagdrömmande yrvädret som inte kan behålla en hemlighet för sig själv? Oavsett vem av de tre som är skyldig till dramatiken innebär årets födelsedagsmiddag att systrarnas liv ställs på sin spets, och de tvingas omvärdera sina relationer och sin kärlek till varandra.

Tre önskningar är Liane Moriartys debutroman. En varm och sprudlande berättelse om tre systrar och deras vedermödor i livet: allt från en otrogen make till panikångestattacker, oväntade graviditeter och skilda föräldrar som finner kärleken på nytt efter nästan trettio år."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar