söndag 16 juli 2017

Vattnet drar

Under semestern läste jag Vattnet drar av Madeleine Bäck. Det är första delen i en serie om tre böcker.

Vattnet drar hade jag läst mycket om på instagram och hade nog inte läst baksidan utan nöjde mig med att den handlar om övernaturlig (jag är väldigt förtjust i nordiska väsen och skräck).

Man får följa flera personer i lilla Hofors där de flesta unga bara väntar på att få komma bort, alla vet var man köper svartsprit på sommarlovet. Den här sommaren vaknar något gammalt och det är läskigt, otäckt och smutsigt. Riktigt äckligt ibland. Jag gillar miljöerna och alla olika personer man följer, där inte alla är trevliga heller. Journalisterna gör att det känns lite som en svensk deckare också, de vill veta sanningen och få fram vad som sker.

Del två Jorden vaknar kom ut i våras och jag är lite besviken på att tredje delen inte är ute än. Det är väl det mest negativa jag har att säga om serien. Ser fram emot att läsa fortsättningen och har inte bestämt mig för om jag ska kasta mig över del två direkt eller läsa del två när trean kommer ut. Svåra beslut...

Betyg:
1 2 3 4 5

Boktrailer för Vattnet drar:


"Så blir handen iskall. Ytan slutar bölja. Den ändrar mönster. Sipprar fram och upp över hans hand som mjuka istappar. Viktor är för fascinerad för att kunna röra sig. Han ser hur ytan böjer sig och trevar som långa ormar kring hans arm. Trevar över hans hud. Det är vått och bedövande kallt. Och så ser han naglarna.

Kroppen av en kvinna hittas vid Malmjärn i Gästrikland. Har det något med den illegala sprithandeln att göra? Eller stölden av den värdefulla madonnan i Ovansjö kyrka? Något har förändrats i bygden under den här helvetesvarma sommaren. Det känns i själva luften. Som ett elektriskt stråk av begär och desperation. Det som legat dolt i hundratals år har vaknat igen.

Vattnet drar är första delen i en trilogi om en bygd som slits isär och som plågas av ett urgammalt förbund mellan människa och natur."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar