fredag 14 september 2018

Berget offrar

Alla tre böckerna är så snygga och borde stå
så man ser framsidan på dem i bokhyllan.
Serien som börjar med Vattnet drar och fortsätter med Jorden vaknar avslutas nu med Berget offrar.

Det är spännande och välskrivet, en serie om uråldrig ondska i Gästrikslands skogar. Vill inte avslöja något om handlingen för det bästa är att börja med första boken direkt.

Det går lite fort på slutet, men kanske känns det så för att jag läser för fort för att jag vill veta vad som händer men trots det ville vara kvar i berättelsen ett tag till? Jag tycker man ska läsa serien om man är intresserad av fantasy och skräck med svenska väsen.

Läs vad jag tyckte om Vattnet drar.

Betyg:
1 2 3 4 5

Snygg bok med röda sidor också.
"De trodde att det var över nu. Att alla offer skulle vara nog. Men den uråldriga ondskan lever ännu i Gästriklands skogar och den sprider sig. Till hotellet i Falun där snart artonåriga Jenny gömt sig från någon som vill hämnas. Till Gävle där studenten Beata inte längre kan undfly bergsmännens mörka arv. Till Hofors där den gamla, Gunhild av väktarnas släkt, famlar i tid och rum efter vägledning. Till hennes barnbarn, djurskyddsinspektören Krister, som kämpar för att hinna bli den Channak världen behöver, innan avgrunden öppnar sig helt.

Sista delen i Madeleine Bäcks skräcktrilogi för unga vuxna flätar samman glesbygdsvardag och mystik med historik, mytologi och folktro." 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar