lördag 27 augusti 2016

Den som finner

Den andra boken i Stephen Kings serie om Bill Hodge, en före detta polis och numera privatdetektiv.

Boken börjar med att författaren John Rothstein har inbrott och tre rånare vill ha hans pengar och även anteckningsböcker. För en av rånarna är hans största fan (verkar som om King är lite nervös över besatta fans ibland).

Många år senare så hittar en pojke en nergrävd kista med något i som han verkligen behöver. Men det visar sig att det inte är så smart att bara ta det man hittar, för någon annan kanske letar efter det.

Boken handlar inte så mycket om Bill Hodges men personer i hans närhet är med mer tycker jag. Man får också en liten tillbaka blick till händelsen i Mr Mercedes när mördaren kör bilen in i folksamlingen.

Jag gillar Stephen Kings deckare, och väntar på sista delen Sista vakten som kommer ut i slutet av september. Spännande och väldigt mycket King även om det inte är skräck.

Betyg:
1 2 3 4 5

"Den som finner är den fristående andra delen i Stephen Kings thriller-trilogi om Bill Hodges. Den första delen, Mr Mercedes, hyllades av kritikerna och tilldelades årets Edgar Award för bästa spänningsroman 2015.

Morris Bellamy är författaren John Rothsteins allra största fan. Han är fullkomligt besatt av den geniförklarade Rothstein och hans romaner om Jimmy Gold. Men Morris är besviken på sin idol. Rothstein har slutat skriva, och sålt sig till reklambranschen. Som straff måste han dö.

Efter att ha skjutit ihjäl Rothstein i författarens eget hem får Morris inte bara med sig pengarna i kassaskåpet, utan också en trave anteckningsböcker som bland annat visar sig innehålla det handskrivna manuset till ytterligare en Gold-roman. Morris hinner precis gömma undan anteckningsböckerna när omständigheterna gör att han hamnar i fängelse för ett annat brott.

Åratal senare finner en liten pojke vid namn Pete Saubers den undangömda skatten. En skatt som visar sig vara livsfarlig att ha i sin ägo. Den pensionerade kriminalaren Bill Hodges får nys om Petes trängda situation, och tillsammans med sina medhjälpare Holly och Jerome dras han in i fallet och i Morris Bellamys vansinne"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar