fredag 5 augusti 2016

Färjan

En helt vanlig färja som går varje dag mellan Sverige och Finland. Men den här turen är inte helt vanlig. En sorts smitta sprider sig på färjan och det som händer med personerna är inte bra.

Personbeskrivningarna i boken gillar jag speciellt mycket. Ett gäng vanliga personer som känns äkta och kunde vara vem som helt som man ser när man sitter på bussen på väg hem från jobbet. De gör något så vanligt som att åka färja. Sedan kommer det onda in i handlingen och det känns som om det också skulle kunna vara möjligt. Jag var inte så förtjust i att åka färja innan jag läste denna boken, och nu efter så tänker jag helt enkelt låta bli!

Betyg:
1 2 3 4 5

"I kväll ska 1 200 förväntansfulla passagerare åka på en kryssning mellan Sverige och Finland. Men det finns något ondskefullt ombord på den här resan. Mitt i natten är färjan plötsligt avskärmad från omvärlden. Det finns ingenstans att fly. Det finns inget sätt att kontakta land. Och du vet inte vem du kan lita på.

Mats Strandberg följer upp succén med Engelsfors-trilogin med en spännande skräckroman. Liksom i Engelsfors blandas det socialrealistiska med det övernaturliga, på en plats som många svenskar har en relation till. Här får vi lära känna både passagerare och personal. Den ensamma gamla kvinnan som söker äventyret. Den avdankade schlagerstjärnan som leder karaokekvällarna. Mannen som tidigare jobbat ombord och nu återvänder för att iscensätta ett spektakulärt frieri. Ordningsvakten som med sina tre kollegor försöker kontrollera det dagliga kaoset ombord. De tolvåriga kusinerna som var bästa vänner innan en familjehemlighet kom emellan dem.

Relationer sätts på prov. Vanliga människor tvingas bli hjältar. Men det som händer den här natten kan också locka fram det värsta i dem. Välkommen ombord på Baltic Charisma"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar