torsdag 8 september 2016

Stjärnfall

Stjärnfall är fortsättningen på Stjärnklart där all elektronik slutade att fungera. Nu har det gått 10 år och man börjar bygga upp samhället igen och klarar av mer och vänjer sig vid ett liv utan elektricitet. Men man får veta vad som orsakade allt och det är skrämmande. Kommer människorna att klara sig?

Första boken var riktigt spännande och otäck, nu när man får veta mer så blir jag lite, lite besviken på förklaringen som känns lite väl enkel, men vill ändå veta fortsättningen så snart blir det att läsa sista boken i serien, Stjärndamm. Det är mycket militära uttryck och delar i boken och beskrivningar som får mig att gäspa lite. Men det är trots det spännande och jag undrar hur det kommer att sluta.

Läste lite i pocket och lyssnade lite i appen BookBeat. Fungerade bra att lyssna om man ökade hastigheten till 1.25.

Betyg:
1 2 3 4 5

"Kampen fortsätter, i det nya dystopiska Sverige

I den nya världen är elektroniken ett minne blott. Nu får människorna sätta sin tillit till de böcker som finns kvar, och den kunskap som fortfarande hittas hos yrkesmän och kvinnor. Överlevarna från perioden som kallas Nedsläckningen har efter tio år börjat vänja sig.
Carlstens fästning är nu en plats att räkna med, även om missnöjet med Bohusläns allsmäktige landshövding Gustaf Silverbane växer. Folket kräver demokrati, men är de verkligen redo?
Just som livet återgått i en ny vardag hörs något i fjärran. Ljuden rör upp många frågor men utan svar. En sen kväll när Lena Svensson är på väg hem får hon syn på något i skogen. Något som kan vara förklaringen till allt, och som får blodet att isa sig i ådrorna.

Plötsligt står mänskligheten inför ett än större hot. Hela Västsverige måste samla sina styrkor, medan forskningschefen Anna Ljungberg försöker analysera den motståndare de inte vet mycket om.

Stjärnfall är den actionfyllda fortsättningen på Stjärnklart, Lars Wilderängs dystopiska succé."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar