söndag 16 oktober 2016

Clockwork Angel

Clockwork Angel är första boken i serien The Infernal Devices (ID). Det är samma författare som till serien The Mortal Instruments (MI) och utspelar sig före MI. Serien ID finns inte översatt till svenska och första har jag lånat på biblioteket.

Även om ID utspelar sig före MI så är har jag läst att det är bättre att läsa dem i den ordningen de kommit ut, annars är det risk för spoiler då vissa saker förklaras i senare böcker. Jag har läst de markerade i fet stil så jag ligger lite fel men nästa bok blir Clockwork Prince.

Stad av Skuggor
Stad av Aska
Stad av Glas
Clockwork Angel
Fallna Änglars Stad
Clockwork Prince
Fallna Själars Stad
Clockwork Princess

Himmelska Eldens Stad

Det börjar liknande som i MI, en ung flicka som inte känner till något om nedomvärldare hamnar mitt i allt och träffar skuggjägare, men nu är vi i 1800-talets London istället  för dagens New York. Jag gillar miljöerna och det steampunkiga samt historien och mytologin bakom allt. Hoppas att kärlekshistorien kommer att vara i bakgrunden för det är lite störigt med tjej som inte kan välja mellan två killar. Kommer att läsa fortsättningen Clockwork Prince och Clockwork Princess, eller kanske lyssna på dem som ljudböcker då de finns på Storytel vilket denna första inte för pga någt om rättigheter.

Betyg:
1 2 3 4 5


"When 16-year-old Tessa Gray crosses the ocean to find her brother, her destination is England, the time is the reign of Queen Victoria, and something terrifying is waiting for her in London's Downworld, where vampires, warlocks, and other supernatural folk stalk the gaslit streets"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar