lördag 12 november 2016

En kvinna i blått

En kvinna i blått är den 8:e boken i serien om Ruth Galloway. Hon jobbar på universitetet som arkeolog och kan allt om gamla ben. Ruth träffar en gammal vän och är ännu en gång inblandad i en mordutredning.

Jag tycker att även om boken var bra så saknade jag på något. Jag tyckte mycket om den men kanske gjorde att den utspelade sig nästan helt i den lilla byn Walsingham att det inte blev samma känsla som vanligt.

En riktigt bra bok som tog slut för fort. Ser fram emot nästa bok i serien, som alltid.

Betyg:
1 2 3 4 5

"När Ruth Galloways vän Cathbad vaktar ett hus i pilgrimsorten Walsingham i Norfolk, får han en kväll syn på något högst märkligt. På kyrkogården i närheten av huset sitter en ung kvinna, klädd i nattlinne och blå morgonrock. Morgonen därefter hittas hon död i ett dike utanför Walsingham. Kriminalkommissarie Harry Nelson kallas in och konstaterar att den döda kvinnan behandlades för drogmissbruk på ett privat sjukhus i närheten.

Som hängiven ateist har Ruth själv undvikit Walsingham under sina 17 år i Norfolk, men blir kallad dit av en gammal universitetsvän som arbetar som präst. Väninnan har börjat få hätska, anonyma brev som riktar sig mot kvinnliga präster och refererar till ortens arkeologi - och med en slående formulering om "en kvinna i blått, gråtande över världen".

Sambandet mellan den döda kvinnan och de religiösa hotbreven kan omöjligt vara en slump. Medan det lilla samhället förbereder sig för det årliga påskspelet om Jesu korsfästelse, påbörjar Ruth och Harry en kamp mot tiden. Frågan är om de kan hitta mördaren innan fler faller offer?"


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar