lördag 12 november 2016

Flickan med gåvorna

Jag läste att många på Instagram gillade denna boken. Jag ställde mig i kö på den på biblioteket och tänkte att jag kan ju läsa den om jag känner för det. Nästan att jag inte orkade, och tänk vad jag hade missat om jag inte läst den!

Melanie är en flicka som varje morgon sätter sig i en rullstol och så kommer soldater in och spänner fast henne innan hon rullas in i klassrummet. Hon tycker verkligen om att lära sig saker och har en favoritlärare som hon skulle göra allt för.

Bara den delen fick mig väldigt nyfiken på varför hon var fastbunden och hur det skulle gå. Och fortsättningen var väldigt spännande och det gick snabbt att läsa boken.

En skrämmande framtidsskildring, personerna var väl beskrivna och man känner att de reagerar på riktigt. Boken får en femma.

Boken har blivit film som går på bio nu. Den är jag också nyfiken på, men kan de göra en lika bra film som bok?

Betyg: 
1 2 3 4 5

"MELANIE ÄR en väldigt speciell flicka. Dr Caldwell kallar henne för »vårt lilla geni«.
Varje morgon väntar Melanie i sin cell för att bli hämtad till dagens första lektion. När de hämtar henne håller sergeant Park pistolen riktad mot henne medan två andra hjälps åt att spänna fast henne i rullstolen. Hon tänker att de nog inte tycker om henne. När hon skojar och säger att hon faktiskt inte bits, är det ingen som skrattar.


Flickan med gåvorna är en skrämmande framtidsskildring där större delen av mänskligheten drabbats av en svampinfektion som stänger av deras hjärnor och väcker en hunger som bara kan stillas av mänskligt kött. Det ser ut som om slutet närmar sig eller finns det fortfarande hopp? Om det finns det, är det Melanie som är nyckeln."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar