lördag 19 maj 2018

En annan Alice

 Lyssnade på boken på Storytel och det är en bok i samma stil som de andra jag läst av författaren.

Alice vaknar upp på gymmet och har slagit i huvudet. Vad gör hon där? Och vad har hon på sig? Hon är ju gravid så kan något ha hänt barnet?

Sedan visar det sig att hon har slagit i huvudet och tappat minnet av de senaste 10 åren. Hon minns inte sina barn och minns inte att hon och systern tydligen inte är så nära vänner som tidigare. Långsamt lär hon sig vem hon är nu och hon inser att hon inte alltid gillar sitt nya jag.

Som alltid en blandning av allvar och humor, jag älskar verkligen sättet Liane Moriarty skriver. När man nästan skrattar och gråter lite när man läser så har författaren lyckats. Jag ger den fullt betyg, den är lika bra som Små stora lögnen och Öppnas i händelse av min död som jag också borde gett full pott.

Betyg:
12 3 4 5

"Alice Love vaknar upp på golvet på gymmet och förstår inte vad hon gör där. Hon avskyr ju att träna! Hon får veta att hon slagit i huvudet och tuppat av, och blir hjälpt till sjukhuset. Alice som nyligen fått veta att hon är gravid med sitt första barn ber oroligt läkaren se efter att allt är som det ska. Hon möts av förvåning. Alice är inte alls gravid, påstår läkaren. Däremot måste hon ha fått barn tidigare - hon har tydliga ärr efter ett kejsarsnitt på magen. Långsamt inser Alice att något är fel. Långsamt inser hon att smällen mot huvudet har fått henne att glömma ett helt årtionde.

En annan Alice är en roman om chansen att få göra om och göra rätt. När Alice vaknar upp på gymmet är hon 39 år, inte 29. Hon tror att hon är nygift, störtförälskad i sin man och gravid med sitt första barn, men egentligen är hon trebarnsmamma och mitt i en uppslitande skilsmässa. Tio år har fullkomligt raderats från hennes minne - ett årtionde då hon uppenbarligen fått för sig att bli träningsfanatiker, då hon glidit ifrån sin älskade man Nick, då hon förlorat närheten till sin syster och på något sätt tappat bort sig själv. Alice måste hitta tillbaka till sina minnen, och till den hustru, dotter, vän och syster hon en gång var."


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar