lördag 19 maj 2018

The Rosie project

Don är en professor i genetik och inte så bra på att förstå andra människor. När han får höra att han skulle vara den perfekta maken så startar han Projekt Fru. Han har vissa krav, hon får absolut inte röka, dricka, ogilla kött, komma försent eller rubba hans inrutade liv. Rosie gör allt detta, men då han är professor i genetik och börjar hjälpa Rosie med att försöka hitta hennes biologiska pappa och börjar göra avsteg på många av sina vanor.

Mysig feelgood men det finns även allvar i boken. Perfekt semesterläsning!

(Finns flera böcker om Don som jag kanske ska läsa, tyckte denna var bra och kände inte att jag behöver mer just nu.)

Betyg:
1 2 3 4 5"Don Tillman är 39 år gammal och ska gifta sig. Han vet bara inte med vem än. Han ser bra ut men har aldrig riktigt passat in i några sociala sammanhang och har svårt att få kontakt med kvinnor. Men som den strukturerade forskare Don är utformar han Projekt fru - ett mycket grundligt frågeformulär - som ska hjälpa honom att hitta den perfekta partnern. Hon får absolut inte röka, dricka, ogilla kött, komma försent eller rubba hans inrutade liv.

Rosie Jarman gör allt detta. Hon är även spontan, smart och snygg, jobbar som bartender och vänder upp och ner på hela Dons tillvaro. Eftersom han är professor i genetik kan han hjälpa henne i sökandet efter hennes biologiska pappa. Och ju mer Don engagerar sig i Rosies jakt, desto mer börjar han släppa på sina strikta rutiner. Hon drar ut honom ur hans trygga men trista tillvaro och han börjar förstå att man inte kan hitta kärleken med hjälp av vetenskapliga tester."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar