måndag 24 augusti 2015

De öde fälten

 En ny bok i serien om rättsarkeolog Ruth Galloway som jag helt missat när den kom ut på engelska. Blev nr 3 i kön på biblioteket och fick den äntligen för en vecka sedan. Det känns som att återse gamla vänner när man läser om Ruth, Nelson och alla de andra. Att man kommit till bok nummer sju i serien redan, hur gick det till!

Nu har det gått ett par år sedan förra boken och Ruths dotter Kate fyller 5 år. Som ensamstående mamma brottas Ruth med att få tiden att räcka till för både jobbet och föräldraskapet, och så hjälper hon till med polisutredningar om de hittar gamla ben eller skelett naturligtvis.

På en byggarbetsplats så stöter en grävmaskinist på ett flygplan från andra världskriget. Piloten sitter kvar i planet och Ruth kallas in för att hjälpa till med att bestämma hur gammal kroppen är. Det visar sig vara lite av en gåta som för utredningen till familjen Blackstock som har en grisfarm vid fälten där planet hittades.

Spännande och vissa delar väldigt oväntade. Ser redan fram emot nästa bok om Ruth och alla andra. En serie som har sin självklara plats i bokhyllan hos mig.

 Betyg:
1 2 3 4 5


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar