lördag 28 maj 2016

Ole dole


Köpte den här boken i pocket för att jag sett att många andra tyckt den varit bra.

En grym lek med personer som själva tvingas välja, en ska leva och en ska dö. Samtidigt som man får följa personerna som tvingas att välja eller dö får man följa poliserna som försöker hitta dem.

Det är små mellanstycken från någon som man inte vet vem det är. Allt blir mer förklarat på slutet och jag känner för att gå tillbaka och läsa om när jag vet vem det är. Bra bok och jag kommer att läsa nästa i serien, Bro bro breja, när den kommer i pocket.

Betyg:
1 2 3 4 5

"Ett ungt förälskat par vaknar upp ur medvetslöshet, desorienterade och fångna i något som verkar vara en kakelklädd container. Det är mörkt och kallt, och det är omöjligt att ta sig ut. Deras fängelse tycks först vara helt tomt men när de famlar i mörkret finner de två saker: en revolver och en mobiltelefon.
Det ringer i mobilen. En röst talar om att vapnet är laddat med en kula. Den som skjuter den andra kommer att bli fri och få leva. Därefter bryts samtalet.
Det tar två veckor av hunger, skräck, smuts och kyla innan en av dem ger efter.


Någon har satt den här typen av kidnappningar i system; fler par försvinner - arbetskollegor, mor och dotter, två prostituerade kvinnor. Alla ges samma förutsättningar och alla ställs inför samma ultimatum. En får leva. En ska dö.


Kriminalkommissarie Helen Grace och hennes kollegor har aldrig upplevt något liknande. De ser inget samband mellan offren. Helen är skicklig, stark och rättfärdig. Men hon har själv upplevt fruktansvärda saker och måste regelbundet ge utlopp åt sina inre demoner genom att låta sig piskas.
När Helen äntligen tycker sig se ett mönster i utredningen är lösningen långt värre än hon någonsin kunnat ana."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar