söndag 29 maj 2016

Simma med de drunknade

Lånade denna på biblioteket för att Kulturkollo läser den och ska prata om den i facebookgruppen med start den 23:e maj.

Boken handlar om Edvard som bor med sin farfar sedan hans föräldrar dog på en semesterresa när han var tre år 1971. När farfar dör 1990 så kommer släkthemligheter fram och Edvard ger sig ut i Europa för att ta reda på vad som hände när hans föräldrar dog.

Bladvändare trots att berättelsen känns ganska långsam. Jag blir sugen på att resa till Norge, Shetlandsöarna och Frankrike. Boken blir aldrig tråkig trots att den är långsam och det märks att författaren kan mycket om trä. Gillar den.

Betyg:
1 2 3 4 5


"Lars Mytting, författaren till succéboken Ved, har skrivit en spännande och underhållande släktkrönika om en föräldralös bondpojke som beger sig ut i världen för att finna sina rötter.
Hösten 1971 hittas ett norskt-franskt par döda i Frankrike. Deras tre år gamla son Edvard är spårlöst försvunnen men hittas fyra dagar senare på ett sjukhus tolv mil bort. Var Edvard har befunnit sig under tiden, och om det verkligen var en slump att hans föräldrar klev på en kvarglömd mina från första världskriget, förblir en gåta.
Edvard växer upp hos sin fåordige farfar på en potatisgård på norska landsbygden. Och det är när hans farfar dör i början på 90-talet, och det oväntat dyker upp en vackert snidad träkista från en släkting som Edvards tillvaro vänds upp och ner. Han beger sig ut i den stora världen för att finna svar på sitt livs frågor. Sökandet leder honom till Shetlandsöarna och tillbaka till Frankrike, där han tvingas gräva i de mörkaste hörnen av sin familjs historia. En historia som är nära sammanvävd med de stora tragedierna i Europa under 1900-talet."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar