fredag 20 maj 2016

Zombiefeber

Jag började läsa Zombiefeber för ett tag sedan, men fick vänta lite då sonen ville läsa den först.

Herbert bor hos sin farfar. Nu verkar det som om det skulle vara problem med det då farfar börjar bli gammal. Herbert vill inte bo någon annan stans så han har en plan. Bästa kompisen Sally och han har ett hemligt ställe där man kan gömma sig.

Men det är något konstigt som händer, många är sjuka och ligger i sängen och är bleka med röda ögon. Alla getingar är som tokiga i värmen, och så främlingen som kommer till farfars pensionat.

Spännande och bra fart i berättelsen. Det kommer att bli fler böcker om Herbert och vi ser fram emot nästa bok.

Mitt och 12-åringens betyg:
1 2 3 4 5


"Herbert såg hur främlingen fick anstränga sig när han lyfte upp sina väskor. De verkade vara hur tunga som helst. Men det var någonting annat också. Herbert kände magen dra ihop sig av rädsla. När främlingen lyfte ena väskan, blev det kvar något rött på trätrappan. Blod, tänkte Herbert. Det är blod på väskan."

En mystisk främling dyker upp i Eldsala mitt i natten. Det är den varmaste sommaren Herbert kan minnas och getingarna är överallt. Samtidigt börjar människor i Eldsala att bli sjuka. De får feber och röda ögon och Herbert och vännen Sally fylls av onda aningar. Något hemskt är på väg att hända! Tillsammans söker de skydd i sitt hemliga gömställe, den nedlagda kvarnen, där ingen levande - eller död - kan nå dem. Eller kan de det? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar