torsdag 19 maj 2016

Stora små lögner

Skulle hämta en bok på biblioteket till en bokcirkel och såg denna, med en veckas lånetid. Men då jag verkligen tyckte om "Öppnas i händelse av min död" så tog jag denna förutom min reserverade bok, med en månads lånetid, så jag skulle hinna med båda. Och jag ångrar mig inte!

Boken börjar med att något händer på frågesportkvällen på skolan. Någon blir skadad och man får i små korta intervjuer med personer genom boken veta lite mer. Samtidigt så börjar boken vid introduktionsdagen, dagen då allt började.

Det handlar om mammor och barn som börjar skolan, om pappor och andra personer i närheten. Det är inte riktigt vad jag tänkt mig och man får veta mer och mer ju längre i boken man kommer. Jag gissar flera gånger vad det är som hänt, men hade fel flera gånger.

Den är spännande och ibland riktigt hemsk. Samtidigt som den är lite komisk med alla intervjuer med föräldrarna på skolan och allt skvaller. Men framför allt är den väldigt bra. En ny favoritförfattare!
Kan hålla med Jane i boken, ändå gillar jag våren trots pollen!


Betyg:
1 2 3 4 5

 "Vid en första anblick framstår den prydliga villaförorten Pirriwee som en välmående och sömnig idyll.

Men under ytan kokar det.

Madeline och Celeste är grannar och bästa vänner. De har barn i samma förskoleklass och tar alla tillfällen de får att prata om livet på favoritcaféet. Madeline har händerna fulla med sin tonårsdotter, som plötsligt tycks föredra sin pappa och yogafrälsta styvmamma framför henne (hur är det möjligt??). Men hon kan inte låta bli att samtidigt kasta sig in i intrigerandet mellan olika fraktioner av föräldrar på skolan. Förortens okrönta skönhetsdrottning Celeste backar förstås upp Madeline, men har verkat mer virrig än vanligt på sistone - kanske inte så konstigt med två helvilda tvillingpojkar där hemma och en man som ständigt är på resande fot. Eller finns det något som Celeste inte berättar?

När den unga ensamma mamman Jane flyttar in i området möts hon av kyliga blickar från de andra förskolemammorna och blir misstagen för att vara femårige Ziggys barnflicka. Madeline och Celeste tar dock Jane under sina vingar, och står på hennes sida när stämningen blir allt mer hätsk efter att Ziggy blivit anklagad för mobbning. Temperaturen på skolgårdar och villagator skruvas upp för att nå sin våldsamma kulmen under skolans årliga föräldrakväll ..."


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar