söndag 28 februari 2016

Den glömda rosenträdgården

En till feelgood-bok. Precis som man kan förvänta sig. Jag sitter och läser och undrar hur det ska lösa sig, för det är jag ju säker på att det kommer att göra till slut. Men först lite problem på vägen. Ingen överraskning men en trevlig stund.

Betyg:
1 2 3 4 5  

"Molly Hennessy lämnas ensam när hennes make David oväntat dör i hjärtinfarkt. Deras hus i byn Kilfinn är charmigt men befinner sig till stora delar i förfall. Till Mollys förskräckelse hör dessutom banken av sig och vill att Molly betalar av de lån som tagits på huset. Enda lösningen på Mollys problem ser ut att vara en försäljning av Mossbawn House. 

Gina Sullivan jobbar på Cassidy's Café i Kilfinn, som ägs och drivs av Nora Cassidy. När Nora plötsligt drabbas av en lättare stroke tvingas Gina ta över ruljangsen och upptäcker till sin förvåning att hon inte bara klarar av uppgiften, hon skulle gärna driva bykaféet vidare i egen regi. Noras brorson Martin har dock planer på att ta över driften själv. 

Kim O'Reilly har nyligen blivit av med både jobb och pojkvän, och känner att hon behöver en omstart. När faster Molly erbjuder henne en vistelse på Mossbawn House medan hon funderar över framtiden tackar Kim genast ja. 

De tre kvinnorna söker alla en ny inriktning i livet och när Molly plötsligt får en idé till hur hon ska kunna behålla Mossbawn House blir både Kim och Gina delaktiga i hennes planer. 

Efter framgångarna med En liten hattaffär på hörnet och Kockskola för ensamma hjärtan visar Marita Conlon-McKenna återigen att hon skriver irländsk feelgood när den är som bäst."

1 kommentar:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera