söndag 28 februari 2016

Sommaren utan regn

Köpte boken och trodde att det var en deckare, men det var det inte. Det är en historia om en familj som kommit bort från varandra och som förs samman igen.

Pappan går en dag iväg för att köpa tidningen på morgonen och kommer inte hem igen. De tre vuxna syskonen har inte träffats på länge men måste nu åka hem för att hjälpa till när mamman nu inte vet vad hon ska göra.

Boken utspelar sig under en kort period men man får ändå lära känna personerna genom tillbakablickar.  En bra bok men inte vad jag trodde.

Betyg:
1 2 3 4 5 

"London, Juli 1976. En värmebölja som verkar oändlig har svept in över staden. Det har inte regnat på månader när den pensionerade Robert Riordan säger till sin fru Gretta att han ska gå och köpa tidningen, men aldrig kommer tillbaka. Robert försvinner och de tre vuxna barnen måste återvända hem döttrarna Monica och Aoife som slutat tala med varandra och sonen Michael Francis som står på randen till skilsmässa var och en med egna idéer om faderns försvinnande. Inget av syskonen anar att deras mor tror sig ha en förklaring, som hon väljer att behålla för sig själv."


1 kommentar:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera