söndag 28 februari 2016

Tom, lille Tom

Kände för något annat än deckare och skräck och hittade den här korta lilla boken. Den handlar om Tom och hans mamma som bor i en husvagn. De har inte så mycket pengar så Tom brukar ta lite grönsaker från grannarna runt omkring. En dag snubblar han över en kvinna när han är i hennes trädgård för att leta efter något att äta.

Det som jag inte gillar med boken är det snabba slutet. Känns som om det hade kunnat hända lite mer och inte ta slut så snabbt. Men det var en bra bok som jag tyckte mycket om att läsa.

Betyg:
1 2 3 4 5


""Det är ett märkligt djur som kommer och besöker vår trädgård. Ett djur på två ben och med skor i storlek 35."

Tom är elva år och bor i en husvagn med Joss, som avskyr när han kallar henne mamma och som ofta lämnar honom ensam. En kväll när skafferiet är tomt igen och Tom som vanligt går för att besöka grannarnas grönsaksland, snubblar han bokstavligt talat över den gråtande Madeleine, som ramlat och inte lyckats ta sig upp igen. Medan Tom tar hand om den gamla kvinnan börjar han inse att även om livet kan vara svårt, kan allting också bli betydligt lättare om man är flera.

Likt Barbara Constantines tidigare romaner är Tom, lille Tom en bok full av humor, allvar och mänsklighet, med karaktärer som är oemotståndligt älskvärda trots många och hårda motgångar i livet."

1 kommentar:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera