söndag 28 februari 2016

Det slutna ögat

Hittade Belinda Bauers nya bok på biblioteket på kortlån, och det var inga problem. Läst klart den på tre dagar, Spännande som alltid och hon brukar ofta ha med barn i berättelsen, och vanliga människor med fel och brister. Här är det barn som försvunnit och föräldrar som inte vet vad som hänt, och inte vi som läsare heller. Men sakta kommer saker fram och man hoppas att i alla fall någon av de försvunna ska kunna hittas vid liv.

Jag tyckte denna bok var bättre än hennes förra som var lite mer långsam. Nästan bättre än Blacklands-trilogin också.

Det här med texter på baksidan av böcker. Har de som skriver dem ens läst böckerna? De senaste tre böckerna jag läst har det varit felaktigheter i och många avslöjar för mycket. Varför? Jag brukar inte läsa texten på baksidan (eller kanske bara första två meningarna) förrän jag läst minst halva boken och ändå förekommer det spoilers. Dåligt!

Betyg:
1 2 3 4 5


"Fem fotavtryck är det enda som visar att Daniel Buck någonsin varit där. Och nu är det allt hans mamma har kvar. Varje dag vaktar Anna Buck de små avtrycken i cementen. Polerar dem så att de glänser. Glider allt närmare vansinnets gräns.
När ett medium erbjuder sig att hjälpa henne*, tar Anna chansen. Vem skulle inte ha gjort det? Kanske kan han tala om för henne vad som hänt hennes son...
Men är mannen verkligen den han utger sig för att vara?"



* Han vill inte hjälpa henne utan tvärt om. Han vägrar hjälpa henne. Hur kan man få det så fel när man ska beskriva handlingen i en bok?

1 kommentar:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera