söndag 28 februari 2016

Silkesmasken

Bok två i serien om privatdetektiven Cormoran Strike. Han har flera fall nu sedan han klarade upp fallet i första boken och får in mer pengar. Robin jobbar kvar och deras sammarbete fungerar bra men hennes fästman gillar inte riktigt all tid hon lägger på jobbet.

Själva fallet är en författare som har försvunnit och hans fru vill att han ska komma hem. Författaren brukar göra det ibland så hon är inte så orolig utan vill mest att han bara kommer hem och hjälper till. Men det blir svårare än vad det först verkade.

Spännande och inte så lätt att gissa vad som hänt. Hoppas på fler böcker i serien snart.

Betyg:
1 2 3 4

"Silkesmasken är den andra boken i den lovprisade serien om Cormoran Strike och hans beslutsamma unga assistent Robin Ellacott.

När romanförfattaren Owen Quine försvinner anlitar hans fru privatdetektiven Cormoran Strike. Först tror hon att han frivilligt gett sig av för några dagar - som han gjort förr - och hon vill att Strike ska hitta honom och se till att han kommer hem.
Men när Strike börjar undersöka saken står det klart att det finns mer bakom Quines försvinnande än hans fru anar. Författaren har just avslutat ett manus innehållande giftiga beskrivningar av nästan alla han känner. Om romanen publiceras kommer liv att slås i spillror - så nog finns det många som har anledning att tysta honom.
Det blir Strike själv som finner Quine brutalt mördad under bisarra omständigheter. I en kapplöpning med tiden måste Strike leva sig in i en hänsynslös mördares tankegångar, en mördare olik alla han någonsin träffat på ...
En mordgåta som med alla sina överraskande vändningar och sin välskildrade Londonmiljö är som skapad för sträckläsning."


1 kommentar:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera