lördag 2 juni 2018

Fallet med de försvunna böckerna

Det nya jobbet blir inte riktigt som Israel Armstrong förväntat sig. Biblioteket är stängt och det finns inga böcker. Ändå förväntas han jobba, med att köra bokbuss! Motvilligt stannar han kvar och börjar motvilligt försöka hitta böckerna.

Boken var ok men jag fastnade inte riktigt i den som jag hade trott. Det är första delen i en serie och fortsättningen får nog vänta till någon annan gång när jag inte har något annat att läsa.

Betyg:
1 2 3 4 5"Israel Armstrong är en känslig själ. En bokälskande vegetarian i manchesterkostym som flyttar till Irland för ett efterlängtat jobb som bibliotekarie. Men när han efter tolv timmars resa kommer fram upptäcker han att biblioteket har stängt, för gott, och att hans nyblivna chef har glömt berätta att hans tjänst numera består i att köra en bedagad biblioteksbuss.

Strandad långt ute på den irländska landsbygden har Israel två val: Att med svansen mellan benen återvända till sitt halvdana liv i London och sitt halvdana jobb på en lågprisbokhandel i ett köpcentrum, eller att stanna kvar och sätta sig bakom ratten på en bokbuss som sett bättre dagar, och som inte bara saknar hyllor utan också böcker. För det visar sig vara nästa hake. Bibliotekets samtliga femtontusen böcker har försvunnit. Men vem stjäl så många böcker? Och hur?

Den högst motvillige hjälten finner sig snart indragen i såväl jakten på böckerna som i lokalbefolkningens romantiska intriger. Ingendera leder dit Israel väntat sig.
Fallet med de försvunna böckerna är första delen i en serie om den ofrivillige detektiven Israel Armstrong."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar