lördag 30 juni 2018

Vätten

Har tänkt läsa den här boken ett bra tag, men nu började jag att lyssna på den på väg till jobbet för att sedan läsa lite i boken hemma.

När familjen kör hem på natten kommer en känsla av något skrämmande, otäckt. Den känslan finns kvar även hemma i stan där flera mystiska händelser gör att Peter försöker ta reda på vad det är han har sett.

Det är lite intressant att det inte är exakt samma text i min bok som i ljudboken. Ljudboken är från Lind & co och min pocket från frank förlag.

Spännande och otäck, men kanske inte den bok man vill läsa om man är på väg på semester och kör sent en sommarkväll och råkar köra på ett djur.... 

Betyg
1 2 3 4 5


"Peter och hans familj lämnar Norrland tidigare än tänkt för att köra hem till Stockholm på natten. Men med mörkrets inbrott kommer tröttheten smygande, liksom känslan av att vara isolerade från omvärlden. Ett misslyckat försök att undvika en kollision slutar med att bilen blir stående vid vägkanten. Plötsligt blir det skrämmande uppenbart att familjen inte är ensamma. Peter står öga mot öga med något främmande. En underlig varelse med en mörk uppsyn, som därefter försvinner spårlöst i natten.
Väl hemkomna börjar otäcka olyckor att hända i familjens närhet. Peter bestämmer sig för att bege sig tillbaka till olycksplatsen, för att försöka finna varelsen. Detta blir startskottet till sökandet efter det okända med en historia som har sina rötter över hundra år tillbaka i tiden."


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar