måndag 4 juni 2018

Sleeping Beauties


Rapporter kommer in om att kvinnor som somnar täcks av trådar som bildar en kokong. På nyheterna visas att det är bäst att inte försöka ta bort kokongen. En epidemi sprider sig över världen och får alla kvinnor att somna en efter en. Men det går rykten om att det finns en kvinna i fängelset i Dooling som sover och kan vakna igen. Män som desperat vill ha svar på varför deras fruar, mammor och döttrar somnat vill få svar och tror att hon kan ordna allt igen.

Varför somnar kvinnorna? Drömmer de? Hur skulle en värld utan kvinnor se ut? Många frågor som man sakta får svaren på i boken som far och son skrivit tillsammans.

Jag hade lite svårt för språket i början, brukar inte annars ha problem med att läsa Stephen King på engelska men det kanske är Owen som skriver på ett annat sätt? Lite långsam först men sedan blir det mer och mer spännande.

Det är många personer, inte alla är trevliga men de är välskrivna och trovärdiga. Jag tycker om berättelsen och undrar lite under läsningen vart vi är på väg. Hur kommer världen att se ut? Kommer allt sluta lyckligt eller kommer människorna att dö ut?

 Betyg:
1 2 3 4 5


"In a future so real and near it might be now, something happens when women go to sleep; they become shrouded in a cocoon-like gauze.

If they are awakened, and the gauze wrapping their bodies is disturbed or violated, the women become feral and spectacularly violent; and while they sleep they go to another place.

The men of our world are abandoned, left to their increasingly primal devices. One woman, however, the mysterious Evie, is immune to the blessing or curse of the sleeping disease.

Is Evie a medical anomaly to be studied, or is she a demon who must be slain?
"
Utgåvan jag köpte har olika fyra olika djur
under omslaget, tiger, orm, räv och mal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar