lördag 30 juni 2018

Systerland


Vi och Daisy är tvillingar, men Daisy har bytt namn till sitt andranamn så hennes första namn är Kate istället, och så har hon gift sig så ingen kan koppla ihop dem med efternamnen. Hon vill inte att någon ska känna till att hennes syster (och även hon) är synsk. Men när Vi säger att det kommer att ske en stor jordbävning snart känner även Kate att något kommer att hända.

Lite seg ibland men jag tyckte om den ändå.

Betyg:
1 2 3 4 5

"Enäggstvillingarna Vi och Kate är födda med en gåva, eller en förbannelse: de är synska. Den excentriska Vi omfamnar sin förmåga, hon säger sig kommunicera med en skyddsängel och försörjer sig som medium. Kate däremot gör allt för att dölja sitt annorlundaskap; det skrämmer henne och hon går helhjärtat in för rollen som rekorderlig hustru och småbarnsförälder och byter till och med namn för att inte förknippas med sin bohemiska syster och hennes obskyra verksamhet. Men när Vi förutspår att deras hemstad St. Louis i Missouri inom ett par veckor kommer att drabbas av en förödande jordbävning rubbas Kates cirklar, eftersom hon djupt inombords vet att Vis förutsägelse stämmer. Hur ska hon kunna skydda sin familj och varna omvärlden för den annalkande katastrofen utan att avslöja sin skamliga hemlighet?
Systerland är spännande som en psykologisk nedräkningsthriller samtidigt som den är en mästerligt utmejslad relationsroman med en upplösning som ställer allt på ända."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar