lördag 30 december 2017

Mr Mercedes av Stephen King

 Sista vakten är den tredje och avslutande delen i serien om Bill Hodges. I denna boken så är vi tillbaka till mördaren i första boken, Brady Hartsfield. Trots att han knappt kan prata och sitter i rullstol misstänker Bill Hodges att det är något skumt på gång.

Spännande och det går inte alltid att räkna ut hur det kommer att gå. Jag tyckte ännu mer om denna boken än förra och den första också tror jag det blir 4,5 som avrundas till 5.


Betyg:
1 2 3 4 5


Jag har tidigare läst de två första böckerna i serien:

1. Mr Mercedes  
Betyg: 4.
 
2. Den som finner
Betyg: 3,5 avrundat till 4.


"Mercesmördaren är tillbaka För sju år sedan körde den ökände "Mercedesmördaren" Brady Hartsfield rakt in i en folkmassa. Åtta människor dog och långt fler fick men för livet. Den pensionerade kriminalpolisen Bill Hodges har inte kunnat lägga vansinnesdådet bakom sig, och när han nås av den oroande nyheten att en efter en av de överlevande efter Mercedesmassakern försökt ta sina liv under mystiska omständigheter, inser han att mardrömmen är långt ifrån över. Hodges blir allt mer övertygad om att Brady Hartsfield har ett finger med i spelet i det som börjar likna en självmordsepidemi. Men hur kan det vara möjligt, när Hartsfield som är dömd till psykiatrisk vård, sitter i rullstol och knappt kan prata? Vad döljer sig bakom Mercedesmördarens tomma blick? Sista vakten avslutar Stephen Kings hyllade thrillertrilogi om Bill Hodges och hans ständiga medhjälpare Holly och Jerome."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar