torsdag 28 december 2017

Offermossen

Nathalie ska skriva klart sin doktorsavhandling om våtmarken och hyr en stuga vid kanten av våtmarken, men hon återvänder också hem till sina barndomstrakter och hemligheter som varit dolda i mossen kommer fram igen.

Jag fastnade direkt i berättelsen och kunde inte lägga ifrån mig boken, en spännande nagelbitare och jag hoppas att författaren kommer att skriva fler böcker som är lika spännande.

Betyg:
1 2 3 4 5


"Där de döda inte försvinner 

Mossmarken är en ödslig plats med dimhöljda vidder, hukande tallar och sjunkande jordar. 

En gång i tiden begravdes offer till gudarna här, och rykten säger att människor försvinner spårlöst än idag. 

Hit kommer den unga biologen Nathalie för att göra fältexperiment till sin doktorsavhandling om våtmarker. Snart står det dock klart att hennes egentliga ärende är mer personligt. 

När en kropp hittas nedsjunken i mossen ger det en skrämmande anledning att påbörja efterforskningar i det förflutna - såväl för polisen som för Nathalie personligen. Hennes väg korsas av den erkända fotokonstnären Maya Linde, som även arbetar som polisfotograf i utredningen. De rör sig båda fram genom minnets och markernas djupa lager, mot chockerande upptäckter och länge dolda sanningar. 

Offermossen är en suggestiv berättelse om sankmarker, biologi, barndom, död - och vad som egentligen är verkligt och närvarande."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar